Poletne bralne dogodivščine

Dodobra smo zakorakali v poletje in spet vas razveseljujemo s super poletnimi bralnimi ugodnostmi! Če že uživate na plaži ali pa ne – vabljeni k obisku naše knjižnice in k sodelovanju v poletnih bralnih dogodivščinah.

Z otroci lahko zakorakate v projekt »Vesolje bralnih zakladov«, mini poletno bralno značko, ki otrokom ob koncu počitnic prinese presenečenje. Iz omare VESOLJE BRALNIH ZAKLADOV, kjer so knjige označene s posebnim piktogramom preberi vsaj 3 knjige. Za vsako knjigo si izberi eno vprašanje in nanj odgovori. Težavnost in tematiko knjig prilagodi svoji starosti. Sodelujete lahko člani knjižnice, stari 8 let in več.  Berete lahko od 24. junija do 31. avgusta, kartonček z odgovori pa lahko oddate v knjižnici do 6. septembra 2024. Mini poletna bralna značka je tako opravljena, počitnice pa izpopolnjene z novimi zgodbami. Če otroci še niste člani knjižnice se lahko brezplačno včlanite v vseh krajevnih knjižnicah.

Za vse ostale bralne navdušence pa smo v Knjižnici Trebnje tudi letos pripravili poletni bralni izziv. Osnovne sestavine za izvedbo: 6 knjig, ki ustrezajo kriterijem bralnega izziva, urejeno članstvo v knjižnici in izpolnjena zloženko, ki jo do 6. septembra oddate v knjižnico v Trebnjem, na Mirini, v Šentrupertu, v Mokronogu, v Velikem Gabru ali preko spletne strani s klikom tukaj.

Dodatni Izziv:  Pripravite si vašo najljubšo pijačo,  vzemite eno izmed knjig, ki ustrezajo kriterijem bralnega izziva ter poiščite primeren prostor za branje. Udobno se namestite in berite. Med branjem bodite pozorni na zanimive misli, citate in jih zapišite na zloženko.