Beremo s tačkami

Knjižnica Pavla Golie Trebnje skupaj s Slovenskim društvom za terapijo s pomočjo psov  vabi otroke s težavami pri branju, da se pridružijo programu R.E.A.D.®.

Program izvajamo od leta 2016. Otrokom pomagamo izboljšati bralne in komunikacijske sposobnosti s pomočjo posebne metode: otrok bere psu. Psi v programu R.E.A.D.® so izšolani terapevtski psi, ki skupaj s svojim vodnikom obiščejo knjižnico, kot poslušalci otrok, ki berejo. Pri otrocih, ki berejo psu, je pogosto opazen napredek na mnogih področjih. Postanejo boljši bralci, pozabijo na svoje omejitve pri branju, prebrano besedilo lažje razumejo in se o njem pogovarjajo. Ko se sprostijo, so tudi samozavestnejši, kasneje imajo manj težav z branjem pred vrstniki.

Prednost, pri sodelovanju v programu, imajo osnovnošolci od 3. do 6. razreda z bralnimi težavami. Terapije izvajamo 1 krat mesečno, potekajo individualno, kar pomeni, da je na srečanju prisoten pes terapevt, prijavljen otrok in vaditeljica psa. Našo knjižnico in otroke obiščeta vodnica Neja Rojc in psička Justy iz društva Tačke pomagačke

Dejavnost je brezplačna. Obvezna je prehodna prijava pri izposojevalnem pultu, na e-naslovu simona.pavc@knjiznica-trebnje.si ali telefonski številki 059 375 031.