Tematska predavanja

V Knjižnici Pavla Golie Trebnje se trudimo s pestrostjo prireditev ugoditi kar najširšemu krogu uporabnikov in vsem obiskovalcem knjižnice. Tedensko in mesečno za obiskovalce v vseh naših knjižnicah pripravljamo kulturne prireditve za vse starosti in okuse. Obisk prireditev je za obiskovalce brezplačen.

Literarni večeri

Na literarnih večerih v svojo sredino povabimo pisce kvalitetnih in novih leposlovnih ter strokovnih monografij. Tako lahko spoznate kvalitetna literarna dela ter se srečate z zanimivimi avtorji oz. literati. Veseli smo, kadar vam lahko predstavimo domoznanskega avtorja.

Potopisna predavanja

Na potopisnih predavanjih lahko, medtem ko udobno sedite, potujete po svetu, spoznavate kulturo in naravo sveta ter se družite s slovenskimi popotniki. Odpeljemo vas na potep v skrivnostne dežele, skupaj raziskujemo ulice neznanih mest,  plavamo z delfini ali pa se odpravimo na lov za anakondo.

Strokovna predavanja

Vas zanima kako se obreže sadno drevje? Kako se spopasti z vsakodnevnim stresom? Kako kar najbolje vzgajati svojega otroka? Za vas pripravljamo strokovna predavanja predavateljev z različnih strokovnih področij, ki vam bodo predstavili aktualne teme.