Golievi dnevi

Golieve dneve v Knjižnici Pavla Golie Trebnje obeležujemo v tednu med 6. in 12. aprilom. Rojstni dan Pavla Golie je namreč 10. april.

Vsako leto imamo v času Golievih dni zaključek bralne značke za odrasle – Bralna potepanja, zaključek bralne značke za otroke, Jurčkov pravljični svet ter zaključek ur pravljic. Bralce povabimo na prireditve, namenjene ob uspešno zaključeni bralni znački, želimo pa si tudi, da vsak bralec prejme nagrado za sodelovanje.

V času Golievih dni organiziramo 2 prireditvi. Osrednjo prireditev posvetimo delu in življenju Pavla Golie, pa tudi znanim trebanjskim domoznancem, da obeležimo njihove visoke jubileje in dosežke. Na to prireditev povabimo naše Bralne potepuhe ter gosta, ki je povezan s temo bralne značke.

Na drugo prireditev pa povabimo naše mlade bralce, ki sodelujejo pri urah pravljic in Jurčkovem pravljičnem svetu. Zanje (in njihove starše) pripravimo nagrade za sodelovanje ter predstavo.

Veseli smo, da se povabilu k sodelovanju v naših bralnih projektih vsako leto odzove veliko bralcev. Hvala Občini Trebnje za finančno podporo pri izvedbi Golievih dni in obdarovanju »značkarjev«, ki jim simbolična darila pomenijo dodatno spodbudo za sodelovanje pri knjižničnih projektih.