Paketnik

Prevzem gradiva tudi izven delovnega časa knjižnice

Ponujamo vam novost – rezervirano gradivo lahko brezplačno naročite in prevzamete v paketniku.

Namenjen je predvsem prevzemu gradiva izven delovnega časa knjižnice. Dostopen je 24 ur na dan vse dni v tednu, za prevzem gradiva pa potrebujete mobilni telefon.

Paketnik Direct4me je nameščen pred knjižnico v Trebnjem.

 

  • NAROČILO

Ob rezervaciji želenega gradiva v COBISS ali mCOBIS izberite prevzemno mesto »Trebnje paketnik«. Ko bo gradivo za vas pripravljeno, boste na vašo mobilno telefonsko številko prejeli SMS obvestilo. V sporočilu bo navedeno, v katerem predalu vaš čaka gradivo (npr. A1, B2, C3, …), navedena bo tudi povezava do zvočnega žetona za odklepanje paketnika.

Rezervirano gradivo vas v paketniku čaka 72 ur (tri dni) od poslanega SMS obvestila.

Če gradiva v tem času ne morete prevzeti, sporočite v knjižnico in vam bomo podaljšali rok prevzema. Gradivo, ki v tem času ne bo prevzeto, se bo vrnilo v knjižnico. Za neprevzeto gradivo uporabnik plača stroške v skladu s cenikom knjižnice.

Če boste opravili več različnih naročil z nekaj časovne razlike, vas bo morda gradivo čakalo v dveh različnih predalih in boste prejeli dve SMS obvestili.

Če ne uporabljate storitve COBISS, se lahko za prevzem gradiva v paketniku dogovorimo po telefonu ali preko elektronske pošte.

Paketniki niso namenjeni vračilu gradiva.

Pozor: V profilu Moj COBISS morate imeti vneseno svojo mobilno telefonsko številko. Če je še nimate vnešene, vam mobilno številko lahko vnesemo v knjižnici ali pa to storite sami preko portala Moja knjižnica.

 

  • PREVZEM

Za prevzem knjižničnega gradiva v paketniku potrebujete mobilni telefon, povezan na wi-fi omrežje oz. z vklopljenimi mobilnimi podatki.

Svoj mobilni telefon prislonite k paketniku z navedeno označbo (npr. A1, B2, C3, …),  da   se na zvočni signal odklene, nato prevzamete naročeno gradivo in vrata paketnika zaprete.

Paketnik ni namenjen vračanju gradiva.

 

Vabljeni k uporabi.