27. Golievi dnevi

Ob 27. Golievih dnevih smo knjižničarji oživili del Golieve Sneguljčice. Naše Bralne potepuhe so na odru Kulturnega doma Trebnje pričakali kraljica, dvorna dama, lovec, Sneguljčica ter tolovaja Frice in Frace.

Zbrano občinstvo sta pozdravili direktorica Knjižnice Pavla Golie Trebnje Andreja Pleničar ter županja Občine Trebnje Mateja Povhe. Izpostavili sta pomen knjižnice, knjig, branja ter bralne kulture za vse občane.

V knjižnici smo še posebej ponosni, da je po 85. letih v prenovljeni izdaji izšla Sneguljčica Pavla Golie, ki jo je ilustrirala priznana trebanjska ilustratorka Marta Bartolj, spremno besedo pa je napisal Jože Zupan, ki je tudi najbolj glasno navijal za ponatis te dramske igre v verzih. V pogovoru z dvorno damo je ilustratorka razkrila, kako je poustvariti vsem znane like Sneguljčice.

Prireditev ne bi bila enaka brez baletnega nastopa odlične plesalke Sabine Selan in Občinskega pihalnega orkestra Trebnje, ki so pričarali pravi glasbeni in plesni spektakel.

Frice in Frace sta nagajivo vlekla rdeče niti prireditve, ki se je zaključila s podelitvijo nagrad Bralnim potepuhom.

Bralno značko za odrasle, Bralna potepanja, je letos opravilo rekordnih 123 bralcev in bralk, ki so med oktobrom in aprilom posegali po knjigah na temo živali. Veseli nas, da naši člani radi sodelujejo v naših bralnih projektih, ker tudi mi uživamo v izbiranju knjig in pripravljanju takega dogodka, kot so bili tokratni Golievi dnevi.

Se vidimo na naslednjih.