Arheologinja na obisku

Na območju Mirnske občine so ljudje bivali že pred davnimi časi, kar nakazujejo prenekatere arheološke najdbe. Te dokazujejo poselitev v bakreni dobi, Kincelj nad Trbincem je bil naseljen od stare železne dobe, kjer so našli tudi pomembno keltsko čelado.

V sodelovanju z Osnovno šolo Mirna in s finančno podporo Občine Mirna smo v knjižnici izvedli projekt Arheologija občine Mirna.
Diplomirana arheologinja in dobra poznavalka arheologije našega območja Helena Fornazarič, je v oktobru obiskala osnovnošolce mirnske šole. Učencem je približala arheološka obdobja, ki so zastopana v občini Mirna in jih seznanila z izkopaninami. Poleg tega jim je predstavila poklic arheologa in kako izkopavanja potekajo. Ogledali so si tudi predmete iz keltskega in rimskega obdobja. Predavanju je sledila arheološka delavnica, kjer so učenci po vzoru zapestnice starih Rimljanov ustvarili svojo.

Otroci so bili navdušeni, če tudi vas zanima več o tej temi pa si lahko ogledate posnetek na našem You tube kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=k4cOkYrPBGM