Natečaj za tradicionalni dolenjski kuharski recept

V Knjižnici Pavla Golie Trebnje smo se skupaj z LAS Suhe Krajine, Temenice in Krke odločili za raziskovanje in obujanje kulinarične dediščine Dolenjske.
Vabimo vas, da svoje recepte delite z nami in sodelujete na natečaju za tradicionalni dolenjski kuharski recept. Recepte bo pregledala strokovna komisija in izbrala tri najboljše, ki jih bomo tudi nagradili. K sodelovanju vabimo prebivalce področja LAS Suhe krajine, Temenice in Krke, ki zavzema območje štirih občin: Trebnje, Ivančna Gorica, Dolenjske Toplice in Žužemberk. Vsi sodelujoči prejmejo na kamen mleto moko in vevnico.

 

Pogoji sodelovanja:

  1. Organizatorka natečaja je Knjižnica Pavla Golie Trebnje v sodelovanju z LAS Suhe krajine, Temenice in Krke. Natečaj traja od 1. 3. do 15. 3. 2022.
  2. Rok za oddajo kuharskih receptov je 15. 3. 2022.
  3. Sodelujete lahko z več kuharskimi recepti. Ti naj bodo napisani v slovenskem jeziku, iz vsakega recepta pa naj se natančno razbere za koliko oseb je recept, ime recepta, količine sestavin in postopek priprave. Bolj kot sam recept pa je pomembna “zgodba recepta” (ob kateri priložnosti se je jed kuhala, kaj vam recept pomeni, je jed jedla kakšna znana oseba, izročilo recepta …) Recepte lahko oddate natisnjene ali v elektronski obliki.
  4. Kuharske recepte pošljite po pošti na naslov Knjižnica Pavla Golie Trebnje, Kidričeva ulica 2, 8210 Trebnje, s pripisom “Tradicionalni dolenjski recept” ali po elektronski pošti na naslov mateja.vrhovsek@kpgt.si. Lahko pa jih prinesete tudi v knjižnico. Pripišite tudi svoje ime in priimek, stalni naslov, morebitni e-naslov in telefonsko številko.
  5. Kuharski recepti naj ustrezajo pogojem razpisa, le tako bodo uvrščeni v izbirni postopek. Recepte bo ocenjevala strokovna komisija in med njimi, po zapisani zgodbi, izbrala tri, ki bodo nagrajeni. Nagrajeni recepti bodo objavljeni v knjižici receptov.
  6. V primeru sodelovanja se strinjate, da se vaši kuharski recepti ter ime in priimek javno objavijo v knjižici receptov, na spletni strani Knjižnice Pavla Golie Trebnje, na portalu Kamra in ostalih spletnih medijih. Organizator se zavezuje, da bo poslane osebne podatke uporabil le za namen natečaja. Svojo privolitev lahko kadarkoli prekličete.

Za dodatne informacije lahko pokličete na telefonsko številko 07 34 82 112 ali pišete na elektronski naslov mateja.vrhovsek@kpgt.si.