Si pravi moški? Si drzneš?

Pridi v knjižnico.

MOVEMBER je gibanje posvečeno brkom, ki se zavzema tudi za izboljšanje splošnega zdravja vseh moških. Movember traja cel mesec november, od tu tudi ime: brki (angl. Moustache ali Mo) + november => Movember.
Moški začnejo Movember z britjem celotnega obraza. Nato cel mesec puščajo brke. Brki samodejno povečajo pozornost in sprožajo vprašanja. Tako lahko moški enostavno govori o raku na prostati, obenem pa predstavi brke kot simbol, podoben rdeči pentlji pri AIDS-u.
Ideja Movember sega v leto 2003, ko je skupina prijateljev po nekaj pivih pričela zbijati šale na račun mode iz 80-ih let, nato pa so se soglasno odločili, da je spet čas, da brki postanejo popularni. Nikoli pa si niso predstavljali, da bodo brki sprožili globalno revolucijo pri moških.

 

Tudi v Knjižnici Pavla Golie Trebnje vsem moškim izražamo podporo, zato vam v mesecu novembru nudimo enoletno brezplačno članarino v naši knjižnici. Vpišete se lahko v vseh naših knjižnicah. Le pristopite k izposojevalnemu pultu in s seboj imejte osebni dokument. Vpis bo opravljen v minuti ali dveh in že boste lahko brskali po naših knjižnih policah. Morda pa najdete kakšno knjigo tudi za svojo ženo, mamo, taščo otroke ali vnuke.