Slasten in zdrav zajtrk v knjižnici

Ponoči večinoma ne jemo in tako postimo naše telo več kot osem ur. Ko vstanemo, preidemo iz stanja, ko smo porabili zelo malo energije, v stanje, ko je nenadoma potrebujemo veliko. Zaloge glukoze so izpraznjene, potreba po energiji v možganih in mišicah se poveča. Energijo, potrebno za dober začetek dneva in za normalno delovanje našega telesa, si zagotovimo z zajtrkom.

Ker je zajtrk tako pomemben obrok smo včeraj v knjižnici Mokronog v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja Trebnje v okriru projekta za krepitev zdravega življenskega sloga izpeljali prvo delavnico. Posvetili smo se pripravi zdravega zajtrka. Lupili, rezali in mešali smo sestavine za zdrav zajtrk, za še bolj zdrav začetek dneva. Delavnica priprave zdravega zajtrka je potekala pod budnim očesom Nine Mandelj, ki je poskrbela, da so obiskovalci pridobili strokovne informacije, veščine in podporo za dolgotrajno spremembo življenjskih navad, ki bodo vodile do boljšega počutja in zdravja.

Delavnica je bila medgeneracijska, namenjena starim staršem, staršem in otrokom, ki so v praksi preizkusili nekaj idej za pripravo zdravega zajtrka.

Projekt za krepitev zdravega življenskega sloga finančno podpira Občina Mokronog-Trebelno.

 Vabimo vas tudi na drugo in tretjo delavnico, ki bosta potekali v mesecu septembru. Več si lahko preberete tukaj.