Brainobrain – razmigajmo možgane

Kaj je Brainobrain?

Da bi spodbudili enakomeren razvoj leve in desne hemisfere, smo razvili metodo Brainobrain, ki daje izjemne rezultate na več 200.000 otrocih po celem svetu.

Metoda Brainobrain je enostavna, zabavna in otrokom zelo privlačna, lahk ji rečemo kar brain gym za otroke.

Izobraževalni program Brainobrain temelji na mentalni aritmetiki s pomočjo abaka (metode VAK) in tehnikah NLP (nevrolingvistično programiranje).

Učenje z abakom

Učenje po metodi Brainobrain poteka s starodavnim orodjem abakom, lesenim azijskim računalom, ki se je uporabljal že vrsto stoletij, še preden so izumili moderen številčni sistem.
Danes se dejstvo o abaku, kot univerzalnem mentalnem pripomočku sprejema povsod po svetu – s pomočjo abaka v zelo kratkem času pride do hitrih in vidnih sprememb v otrokovem obnašanju in mentalnih sposobnostih.

Vizualizacija

Pri Brainobrain-u otroke učimo kako vizualizirati abak, tako da jim le ta ni več potreben. Otroci si ustvarijo mentalno sliko v glavi in glede na stopnjo ki jo obiskujejo in upornostjo pri vsako dnevni vaji lahko vizualizirajo celo do 10 abakov naenkrat. Kar pomeni, da istočasno lahko izvajajo različne matematične operacije, seštevanje, odštevanje, množenje, deljenje, …

Metoda VAK

Z raziskovanjem metod učenja je bilo potrjeno, da se nekateri otroci učijo hitreje, če prejemajo informacije z gledanjem, drugi s poslušanjem in tretji z dotikom – seveda pa si otroci želijo prejemati znanje na različne načine.
Če se otrok uči z gledanjem, poslušanjem in prijemanjem, je njegovo pomnjenje hitrejše in dolgotrajnejše. Celostni razvoj otroških možganov je tako zajet z metodo VAK.

Trening treh čutov naenkrat

Brainobrain na edinstven način koristi to tehniko skupaj z abakom, matematiko in vizualizacijo. Rezultat tega je razvoj in povečanje možganske kapacitete pri otrocih. VAK metoda koordinira desno in levo polovico možganov in spodbuja njihovo aktivnost.

 

Pridite, poglejte, vprašajte in hkrati razmigajte svoje možgančke. Več o terminih izvete tukaj.