Raziskava za magistrsko delo

Študentka slovenistike in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani prosi za pomoč. Njeno prošnjo objavljamo v nadaljevanju.

V okviru magistrskega dela pripravljam raziskavo sprejemanja romana Kit na plaži, ki ga je napisal Vinko Möderndorfer, med različno starimi bralci. Raziskava je namenjana bralcem od vključno 7. razreda OŠ naprej. Vabim vas k sodelovanju.
Naloga tistih, ki se boste vključili v raziskavo bo, da boste najprej v celoti prebrali knjigo Kit na plaži, nato pa rešili spletni anketni vprašalnik, dostopen na povezavi tukaj. Roman Kit na plaži najdete v številnih knjižnicah, v elektronski obliki pa tudi na spletnem portalu Biblos. Čeprav ste morda roman že prebrali, vas prosim, da ga preberete ponovno, saj me zanimajo vaše sveže bralske izkušnje. Poleg tega vas prosim, da se pred branjem in reševanjem vprašalnika o knjigi dodatno ne informirate ter si ne delate zapiskov. Vaše branje naj bo čim bolj sproščeno in neobremenjeno; zaupajte si.
Sodelovanje pri raziskavi je prostovoljno in anonimno. Mlajši od 16 let lahko sodelujete le, če vam vaši starši ali skrbniki to dovolijo, zato vas prosim, da jih o tem obvestite in jih prosite za dovoljenje. Končni rezultati raziskave bodo javno objavljeni v magistrskem delu, ki bo dostopno na spletu – v Repozitoriju Univerze v Ljubljani.
Zavedam se, da vam bo sodelovanje pri raziskavi vzelo kar nekaj časa – najprej za branje in nato za reševanje anketnega vprašalnika (za reševanje boste potrebovali 20–30 minut). Prav zato bom še toliko bolj vesela in hvaležna, če se boste vabilu odzvali. Ne pozabite, da z vsako prebrano knjigo tudi naš pogled na svet postane malce širši, zato si za branje radi vzemite čas. Saj veste: »Kdor bere knjige, živi tisoč življenj« (G. R. R. Martin).

Če imate kakršnokoli vprašanje, mi lahko pišete na e-naslov spela.zupancic1@gmail.com.

Želim vam veliko bralskih užitkov in vse dobro.