Noč knjige 2021

Noč knjige 2021: Svetovni dan posvečen knjigam

Projekt Noč knjige bo letos v Sloveniji potekal že sedmo leto zapored. Z njim vsako leto obeležujemo Svetovni dan knjige, 23. april.

Gre za prostovoljni samoorganizirani vsenarodni in mednarodni projekt, katerega prvobitno poslanstvo je promovirati branje in knjigo v vseh plasteh družbe.

Noč knjige in njene platforme ponujajo prostor, kjer ljudje prek povezave s knjigo in branjem izražajo vsebine, ki jih sicer ne morejo. Ob snovanju tokratne Noči knjige so se nosilci projekta še posebej osredotočili na otroke, ki so med največjimi žrtvami razmer, v katerih živimo – pretresa denimo podatek, da se eden od štirih otrok v teh časih sooča z depresijo in da je potreba po psihološki ali psihiatrični pomoči pri otrocih in dijakih v velikem porastu. Prednostno njim je namenjen sicer vsegeneracijski natečaj Sanjam svet in mnoge druge dejavnosti, predstavljene v nadaljevanju. Zbrali smo jih v letošnjem Vodniku po Noči knjige 2021, ki je svež, prebujajoč, sočuten in – poseben.

 

Več o projektu noč knjige si lahko preberete: https://2021.nocknjige.si/promocijska-gradiva/.

Tudi naša knjižnica vsako leto z različnimi dejavnostmi sodeluje v projektu Noč knjige.

V petek, 23. 4. 2021 boste lahko na stojnici pred knjižnico v Bukvarni, po simboličnih cenah kupili odpisano gradivo. Več o Bukvarni. si preberite tukaj.

V času od 23. 4. 2021 pa do konca maja boste v objektiv »lovili« najljubšo knjigo, ki naj zažari kot zvezda. Več o fotografskem natečaju najdete tukaj.

Nikakor pa ne zamudite spletnega pogovora z mednarodno priznano ilustratorko Majo Kastelic, ki bo predstavila svojo novo ilustrirano slikanico o življenju Hansa C. Andersena. Pogovor bo usmerjala Simona Lužar.

Domačinka Maja Kastelic je priznana akademska slikarka in ilustratorka. Zbirko slikanic, ki jih je ilustrirala lahko najdete na tej povezavi.

 

Lepo povabljeni.