Zbiramo spomine

Zbiranje spominov poteka do konca meseca oktobra 2024.

Spet je napočil čas za zbiranje spominov – letos so v ospredju telesnokulturna in športna društva in športno udejstvovanje v naših krajih.
Vabljeni, da svoje spomine z nami delite (ter jih tako trajno ohranite za bodoče rodove) tudi vi!

V duhu pariških olimpijskih iger, na katerih je Leon Štukelj pred 100 leti osvojil prvo slovensko zlato olimpijsko medaljo, letošnjo akcijo zbiranja spominov posvečamo športu oziroma telovadbi.

Vabimo vas, da z nami delite predvsem fotografije, pa tudi dokumente, predmete ali spomine, povezane z vašimi preteklimi športnimi aktivnostmi in s telovadnimi podvigi vaših prednikov, s športno opravo, odličji, treningi in tekmami. Obiščite nas do konca meseca oktobra 2024.

Vaše zgodbe si bomo zapisali, gradivo pa digitalizirali in vam ga vrnili. Zbrano digitalizirano gradivo bomo shranili v arhivu knjižnice in ga delno uporabili za pripravo novih digitalnih zbirk na spletnem portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra in objavo na Topoteki Mirnske in Temeniške doline.

Priporočamo, da se za obisk predhodno dogovorite na telefonski številki 07 34 82 111 oziroma ali pošljete gradivo, ki ga želite deliti, po navadni pošti na naslov knjižnice ali po e-pošti na naslov patricija.tratar@knjiznica-trebnje.si.

Vsaka zgodba šteje pri snovanju življenjske zgodbe našega kraja!