V knjižnici Mirna beremo s tačkami

V sodelovanju s Slovenskim društvom za terapijo s pomočjo psov  vabimo otroke s težavami pri branju, da se pridružijo programu R.E.A.D.®. Otroke vabimo v knjižnico, kjer bodo lahko brali psički Justy ali Haiti. Obe pa jih bosta z veseljem poslušali.

V knjižnici Mirna v torek, 21. 3. 2022, ob 18.00 in 18.30.

Program R.E.A.D.® Reading Education Assistance Dogs je svojstven program, ki pomaga otrokom izboljšati bralne in komunikacijske sposobnosti s pomočjo posebne metode: otrok bere psu. Program izvajajo psi s svojimi vodniki.

Program izvajamo od leta 2016. Otrokom pomagamo izboljšati bralne in komunikacijske sposobnosti s pomočjo posebne metode: otrok bere psu. Psi v programu R.E.A.D.® so izšolani terapevtski psi, ki skupaj s svojim vodnikom obiščejo knjižnico, kot poslušalci otrok, ki berejo. Pri otrocih, ki berejo psu, je pogosto opazen napredek na mnogih področjih. Postanejo boljši bralci, pozabijo na svoje omejitve pri branju, prebrano besedilo lažje razumejo in se o njem pogovarjajo. Ko se sprostijo, so tudi samozavestnejši, kasneje imajo manj težav z branjem pred vrstniki.

Dejavnost je brezplačna. Obvezna je prehodna prijava pri izposojevalnem pultu, na e-naslovu simona.pavc@tre.sik.si ali telefonski številki 059 375 031.

Trajanje: 30 minut.