Predstavitev knjige Ti, v moji krvi

Življenje se ne meri v letih, na katera ga razvlečeš, ampak v količini življenja, ki ga daš v vsak trenutek.”  Žiga Kastelic

V četrtek, 23. marca 2023, ob 19. uri, vabljeni v Krajevno knjižnico Mokronog na predstavitev knjige Ti, v moji krvi in pogovor z avtorjem knjige, domačinom Žigo Kastelicem.

Ta večer bomo pobliže spoznali avtorja Žiga Kastelica, ki bo v pogovoru s Tomažem Gorcem predstavil svojo knjigo Ti, v moji krvi.

Ti, v moji krvi so spomini otroka, najstnika in odraslega sina matere, ki se je borila z rakom, odvisnostjo in depresijo. Žiga je mamo izgubil v prvem mesecu epidemije koronavirusa. Knjigo je začel pisati že veliko let prej, le da so bili to takrat zgolj spomini in pogovori, ker je ni želel pozabiti. Končal jo je v času, ko se zdi, da sočutja med ljudmi ni več in ostaja le še dokazovanje lastne identitete.

Knjiga je ljubezen matere in otroka, ne glede na položaj, v katerem sta se znašla skupaj ali vsak na svojem. V njej se lahko trenutki obupa in sreče berejo skozi nedolžne otroške oči in hkrati skozi oči nekoga, ki vse to razume drugače, a z isto osnovo.

Vabljeni na čustveno in prijetno druženje.