Predstavitev knjige Premlad, da bi umrl star

V četrtek, 16. maja 2024, ob 19:00 vabljeni v Krajevno knjižnico Mokronog na predstavitev knjige Žige Kastelica Premlad, da bi umrl star. Pogovor z avtorjem bo vodila Anja Cesar, mag. psih.

Žiga Kastelic je izgubil mamo, brata in očeta. V obdobju 10 let je bil na več kot 10 pogrebih, zdelo se mu je, da je vseskozi obkrožen s smrtjo. Če kdo, potem on ve stvar ali dve o žalovanju. V njegovi novi knjigi Premlad, da bi umrl star prihaja na površje tematika, ki je bila predolgo skrita, pravi. Napisal jo je za vse – v prvi vrsti za tiste, ki so nekoga izgubili, tiste, ki žalujejo, in tiste, ki bi želeli v težkih časih najti vsaj malo utehe.

Po izidu svojega prvenca Ti, v moji krvi, v katerem je opisal skrb za mamo, ki je bila bitko z alkoholizmom in jo je nato izgubila, je vsak pogovor, ki ga je Žiga imel, peljal v smer tematik, ki jih opisuje v svoji naslednji knjigi – Premlad, da bi umrl star. Smrt, izguba, žalovanje.

Knjiga je tako preplet življenjskih izkušenj, pogledov na žalovanje in druge omenjene tematike, ki so v naši družbi prepogosto tabu, ter stigmo, ki jo vse to prinaša. Z avtorjem se bo pogovarjala Anja Cesar, mag. psih. Večer pa bo s petjem obogatila Petra Meglič.

Vabljeni!