Pravljična joga

Vabljeni na pravljično jogo, ki so septembra in oktobra ob četrtkih ob 17:30 v Krajevni knjižnici Mirna. 

Za otroke od 4 leta dalje.

 

Pravljična joga za otroke, je kombinacija igre in vadbe, kjer otroci na igriv način preko pravljice, gibanja, smeha in zabave spoznavajo svoje telo, se učijo osnovnih jogijskih položajev, pravilnega dihanja in sproščanja.

Izziv današnjega časa je tako za odrasle kot otroke ostati prisoten v danem trenutku. In če s tem zavedanjem začnemo že pri otrocih, jim tako podarimo eno najdragocenejših popotnic za njihovo življenje, saj se naučijo zaznavati in sprejemati sebe ter svet takšnega kot je.

Joga za otroke uporablja veliko domišljije. Vadijo se asane, prilagojene otrokovemu telesu, njegovi gibljivosti, motoriki in koordinaciji v prostoru. Vse asane pa »čudežno oživijo« preko pravljice v podobah živali, zmajev, čarovnic, vremenskih pojavov in zvokov, saj je celotna vadba, ki vključuje gibalne vaje, dihanje, pesmice in sproščanje spletena okrog pravljice, ki je na vsaki uri drugačna.

Takšna vadba pri otrocih vzpodbuja zdrav življenjski slog, kakovostno preživljanje prostega časa, netekmovalnost, sprostitev, razvija odnos do telesa in spoštovanje sebe ter vseh drugih živih bitij. Prav tako povečuje zbranost, ustvarjalnost, držo, moč, gibljivost in koordinacijo telesa, nadzor nad čustvi ter vpliva na boljši spanec.

Pravljično jogo bo vodila Neja Malavašič Šurca. Neja je  certificirana učiteljica meditacije. Opravila je tečaj Pravljične joge za otroke in pridobila  mednarodni certifikat joge za najstnike YAI. Je tudi certificirana inštruktorica IAIM masaže dojenčka.

V okviru projekta pravljične joge bomo izvedli 8 srečanj v septembru in oktobru.

Projekt sofinancira občina Mirna.