Pogovorni večer z Janijem Virkom

Na prireditveni ploščadi pred knjižnico Trebnje bomo gostili slovenskega pisatelja in prevajalca Janija Virka. Pogovorni večer, ki ga bo vodila Simona Lužar bo potekal v ponedeljek, 27. 9. 2021 ob 19:00.

Jani Virk je pisatelj in prevajalec. V mladosti je bil državni smučarski reprezentant, med študijem se je preživljal kot trener smučanja, novinar in s priložnostnimi deli v tujini. Nekaj let je živel kot svobodni pisatelj in urednik literarnih revij, med leti 1991-1994 je bil časopisni urednik, od leta 1994 pa je zaposlen na TV Slovenija, zadnja leta urednik Igranega programa. Izdal je sedemnajst avtorskih knjig, prevaja iz nemščine, je tudi avtor številnih dokumentarnih filmov. Po eni od njegovih zgodb je bil na začetku devetdesetih let posnet film Vaški učitelj. Za zbirko kratkih zgodb Pogled na Tycho Brahe je leta 1999 prejel nagrado Prešernovega sklada. Njegove knjige so v prevodu izšle v Avstriji, Mehiki, Srbiji, na Poljskem ter na Hrvaškem. Jaka in Vane, zgodba iz osemdesetih je njegov deseti roman.

Covid 19 Red Rubber Ink Stamp Digital Art by Bigalbaloo Stock Za udeležbo na javni kulturni prireditvi oziroma za vstop v prostor ali na javno površino, kjer se prireditev izvaja, je potrebno izpolnjevati PCT pogoj.

Se vidimo v Trebnjem.