Kolesarski večer in otvoritev fotografske razstave

V četrtek, 30. 5. 2024 ob 19. uri vas Krajevna knjižnica Mokronog in Občina Mokronog-Trebelno vabita na kolesarski večer z otvoritvijo fotografske razstave v avlo Dvorane UKS Mokronog.

Zunaj, pred občinsko stavbo, bomo razstavili fotografije domačina Boruta Dvornika, ki prikazujejo kolesarsko Dirko po Sloveniji v različnih letih skozi Mokronog. Borut Dvornik se bo pogovarjal z gostoma, Bogdanom Finkom, nekdanjim kolesarjem ter direktorjem dirke po Sloveniji in kolesarskega kluba Adria Mobil ter Juretom Zrimškom, nekdanjim profesionalnim kolesarjem. Gost bo tudi Tomaž Kovšča, športni novinar, poznavalec kolesarstva in dr. Radoje Milić, vodja laboratorija za fiziologijo FS LJ.

Dirka po Sloveniji je do danes večkrat presegla svoje okvirje in postala veliko mednarodno tekmovanje drugega kakovostnega razreda svetovnega kolesarstva, takoj za svetovno serijo UCI World Tour. Letošnja 30. kolesarska Dirka po Sloveniji se bo odvijala od 12. do 16. junija 2024. Zadnja 5. etapa pa bo ponovno potekala skozi Mokronog.

Dogodek sofinancira Občina Mokronog-Trebelno.

Vabljeni!