Mirnske ustvarjalnice 2. delavnica

22. 9. 2022 ob 17. uri bomo v Krajevni knjižnici Mirna z mentorico Jasmino Pečnik izdelovali nakit.

 

Na Mirni bodo to jesen na svoj račun prišli vsi, ki radi ustvarjajo in si želijo spoznati različne ustvarjalne tehnike. V Krajevni knjižnici na Mirni se bo začela prva sezona delavnic, poimenovanih Mirnske ustvarjalnice, ki so namenjene vsem generacijam, udeleženci pa bodo na njih ustvarjali brezplačno.

Prva sezona prinaša šest delavnic z domačo ustvarjalko Jasmino Pečnik. »Obožujem naravo, pravljice, otroke, druženje, ustvarjanje … Ko sem vse to skupaj združila, sem prenehala samo sanjati. Zdaj svoje sanje tudi živim. Sem unikat in takšno je tudi moje delo,« o sebi pravi mentorica, ki bo bdela nad jesenskimi in prazničnimi delavnicami. Mentorico Jasmino Pečnik lahko spoznate tudi v kratkem dokumentarne filmu, ki je bil posnet v okviru projekta Rokodelci in njihove zgodbe: https://www.youtube.com/watch?v=LVsnYcCTxwY.

Delavnice se bodo odvijale tri mesece, udeleženci pa se bodo z mentorico srečevali ob četrtkih. Septembra bodo izdelovali navihane palčke in unikatni nakit, novembra copate iz filca in adventne venčke ter decembra voščilnice in praznične okraske. Udeležba bo brezplačna, zaradi omejitve mest so prijave na posamezno delavnico obvezne.

Prijavite se lahko na:
– 07 348 12 50/51
 
Projekt Mirnske ustvarjalnice pripravlja trebanjska območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) v sodelovanju s Knjižnico Pavla Golie Trebnje, omogoča pa ga Občina Mirna.